top of page

Podzimní úspěšná bilance ve spolku Alma Mater – zaregistrovali jsme dalších 518 potencionálníc

Letošní podzim byl na úspěšně realizované aktivity a projekty opravdu bohatý – do Centrálního registru dárců kostní dřeně ( ČNRDD) přibylo dalších 518 statečných dárců, kteří neváhali udělat dobrou věc, když je zapotřebí zachraňovat lidské životy.

Jeden z větších podzimních projektů byl nábor na UK Přírodovědné Praha, kde jsme zaregistrovali 270 nových dárců a který přišel osobně podpořit i ministr zdravotnictví Vojtěch Filip, který má nad projektem “Šance za život ” záštitu.

Další z větších aktivit byly nábory na VUT Brno v akci “Strojařské schody”, kde se zaregistrovalo 178 nových dárců. Také nás na svých koncertech “Klusymfonie “ v rámci turné po ČR s Janáčkovou Filharmonií podpořil Tomáš Klus a přišlo se zaregistrovat celkem 162 dárců. Tomáš Klus zahájil své koncerty v Ostravě slovy: ” To nejvíce, co mohou lidé pro sebe udělat je být spolu…a kéž by mířili více k sobě než na sebe… ” a jeho koncerty se v tomto duchu jednoty a pospolitosti celé nesly.

Také 14. ročník Adventního křídlení v Dolní oblasti Vítkovic, kterého se letos účastnilo na 50 neziskových organizací z celého kraje a přilákalo na 3000 návštěvníků se jako zástupce Bohumína spolek Alma Mater aktivně účastnil a jako hlavní hřeb večera připravil ve spolupráci s Outlet Moravia charitativní módní přehlídku.

Mottem letošního Křídlení bylo, že ” Srdečnost, laskavost a všímavost, zkrátka prožitky, které sdílíme, obohacují v adventním čase bez rozdílů nás všechny.

A my ze spolku Alma Mater děkujeme všem, kteří společně s námi pomáháte dávat druhým “Šanci na život.”

Comments


bottom of page