top of page

6.12.2018 proběhla ve spolupráci s VŠB Ostrava úspěšná registrace dárců kostní dřeně – výslede

VŠB – Technická univerzita Ostrava a zapsaný spolek ALMA MATER se rozhodly zvýšit povědomí a počet dobrovolníků v registru dárců kostní dřeně. Nemoc se na věk nedívá. Každoročně u nás onemocní stovky lidí chorobami krvetvorby, které vážně ohrožují jejich život. Bohužel pro každého čtvrtého pacienta se “jeho” dárce kostní dřeně nenajde. Z toho důvodu se VŠB – Technická univerzita Ostrava zapsaný spolek ALMA MATER rozhodla zvýšit povědomí a počet dobrovolníků, kterým nejsou lhostejné lidské osudy a do akce „Technika jde na dřeň!“ se zapojily všechny fakulty a na Mikuláše 6.12.2018 získaly nově registrované potenciální dárce – celkem 192 ! Všichni zaregistrovaní tak dali naději na život 192 jiným lidem! Všem patří náš velký obdiv a poděkování.

Celá akce byla realizována pod záštitou rektora VŠB-TUO prof. RNDr. Václava Snášela, CSc. za podpory Ministerstva zdravotnictví ČR, Alma Mater, studentské organizace Younie, Českého národního registru dárců dřeně a Fakultní nemocnice Ostrava.

Děkujeme také sponzorům: FITESS RESPECT Ostrava Poruba, ESCAPE GAME – ATOMOVÝ KRYT Bohumín, BOWLING SKY s.r.o. Ostrava Poruba, Radegastovna – Moravská Ostrava, AQUACENTRUM Bohumín.

bottom of page